Hoe het paard in de boardroom kwam?

Apetrots zijn we! Na 2,5 jaar van nadenken, schrijven, schrappen en herschrijven, ligt ons boek er! Wij, Nadja Talpaert en Dr. Annemieken Van Reepingen van Kivik schreven samen het boek ‘Komt een paard in de boardroom – Wat paarden kunnen vertellen over leiderschap’ (Lannoo Campus, 2020).

Komt een paard in de boardroom 

Apetrots zijn we! Na 2,5 jaar van nadenken, schrijven, schrappen en herschrijven, ligt ons boek er!  Wij, Nadja Talpaert en Dr. Annemieken Van Reepingen van Kivik schreven samen het boek ‘Komt een paard in de boardroom – Wat paarden kunnen vertellen over leiderschap’ (Lannoo Campus, 2020).

Paarden zijn experts in leiderschap. Ze overleven al miljoenen jaren langer dan wij op een succesvolle manier in teams. In dit boek delen paarden hun bijzonder krachtige formule om als leider te floreren en te groeien, zowel in je persoonlijke als je professionele leven. Aan de hand van anekdotes (of voorbeelden) van leiders uit alle sectoren vertellen de paarden hoe zij het leiderschap van mensen ervaren.

Vertalers van de boodschap

Het begon allemaal met het schrijven van een klein artikel voor de International Coaching Federation.  Toen Nadja besefte dat alles wat ze wou delen over hoe paarden leiders bijstaan in hun professionele ontwikkeling nooit in 1 artikel te vatten was, ontstond het idee om een boek te schrijven. Nadja volgde op dat moment  de opleiding ‘Coaching skills through Horse Wisdom‘ bij Annemieken.  Het co-auteurschap ontstond spontaan.

Nadja: ‘We legden onze puzzelstukjes samen en op een paar uur tijd hadden we een eerste inhoudstafel.  En al lijkt die in niets nog op het boek dat we finaal publiceren, het proces van het tot stand komen is bijzonder typerend voor de wijze waarop we ons hele boek schreven: vlot, organisch, waarderend en complementair!

Annemieken: ‘Natuurlijk is er heel wat tijd en werk ingekropen, toch schreef het boek zich vanzelf, alsof we enkel de vertalers waren van de boodschap die onze paarden ons vertellen…’

Facebook
Twitter
Pinterest

Meer over paarden en leiderschap weten?

Gratis hoofdstuk downloaden

Wat paarden kunnnen vertellen over leiderschap?
Vraag hier uw gratis hoofdstuk aan.