Ons team

Ons coaching team bestaat uit vijf viervoeters met een gevoelige ziel en twee doorwinterde leiderschapscoaches
met meer dan 25 jaar ervaring op de teller en twee voeten stevig op de grond. 

Nadja Talpaert

LEERGIERIGE EN INTERNATIONAAL ERKENDE LEIDERSCHAPSCOACH EN PAARDENCOACH

Nadja is een erkend als Master Certified Coach (MCC) door de International Coaching Federation (ICF) en Transformational Presence Coach (CTPC) met ruim 20 jaar ervaring in executive en leadership coaching.  Na een eerste werkervaring als jong-leidinggevende in een commercieel bedrijf ervoer ze snel dat mensen haar belangrijkste drijfveer zijn.  Een overstap naar HR en HR-consulting in diverse rollen en bedrijven legden een stevige basis voor haar brede achtergrond in mens-gerelateerde onderwerpen.  Nadja volgde verschillende opleidingstrajecten rond coaching in binnen- en buitenland en superviseerde inmiddels menig collega coach op hun ontwikkelingspad richting ICF-certificatie. 

Sinds de oprichting van Notice the Difference! in 2011 trekt zij resoluut de kaart van leiderschapsontwikkeling, hoofdzakelijk via individuele coaching, team coaching en intervisiecoaching.  Een aantal jaren geleden besloot ze om 2 passies in haar leven met elkaar te verbinden en specialiseerde zich ook op het vlak van horse-assisted coaching en systemische paardencoaching.

Dr. Annemieken Van Reepingen

PRAKTISEREND HUISARTS, PSYCHOLOGE EN DOORWINTERDE PAARDENCOACH, INTERNATIONAAL ERKEND TRAINER VAN COACHES IN HORSE ASSISTED COACHING

Annemieken studeerde in 1988 af als master in de klinische psychologie aan de universiteit van Leuven.  In 1996 studeerde ze af als huisarts aan dezelfde universiteit.  Ze volgde diverse opleidingen in het werken en coachen met paarden.  Zij werkte in uiteenlopende omgevingen binnen de gezondheidszorg en beschikt over ruim 30 jaar ervaring op vlak van coaching, therapie en geneeskunde.

Authentiek leiderschap is een rode draad door alles. Mensen begeleiden in dat leiderschap is de essentie van haar dagelijks werk.  Annemieken heeft tevens een bijzondere expertise in preventie en behandeling van burn-out. 

In 2009 stichtte ze KIVIK.  Ze vertegenwoordigt het internationaal coachingbedrijf Horse Dream in België, en is de Belgische vertegenwoordiger binnen EAHAE International (Association for Horse Assisted Education international), waarbinnen ze ook gerenommeerd lid en trainer is.

 

Ontmoet onze paarden

Paarden zijn meesters in het spel van verbinding, leiderschap en emotionele intelligentie.
Ze leven in het hier en nu, zijn vrij van oordeel en gebruiken hun oersterke intuïtie elke dag opnieuw
tijdens de coaching om jou in jouw leiderschap te versterken.

Fatima

Vriendelijke merry

Ik ben Fati voor de vrienden, een French Montagne of Freiberger van formaat, letterlijk en figuurlijk. Ik ben is een vriendelijke merrie die met mijn vier voeten stevig op de grond staat. Ik straal rust en zachtheid uit, en ben uiterst gevoelig. Ik breng rust waar angst en onrust heerst, troost wie verdrietig is. Maar vergis je niet, er zit ook veel pit in mij, net zo goed kan ik als een pijl uit een boog weg galopperen als ik dat nodig acht. 

Gin

Vurige en zorgzame leider

Ik werd als Cantanac geboren, op 10 april 2007 maar omgedoopt tot Gin omwille van mijn pittige aard. Ook ik ben een KWPN (Koninklijk Warmbloedpaard Nederland) ruin. Ik ben altijd heel ijverig en leergierig, en heb een warm hart. Ik ben een heel gevoelig paard, die onmiddellijk reageert op spanning en druk. In mijn communicatie ben ik altijd heel duidelijk. Ik heb een hoge aaibaarheidsfactor en ben heel sociaal met een bijzondere voorliefde voor kinderen en andere viervoeters. 

Als coachingspaard ben ik jouw ideale leermeester in het opbouwen van verbinding, doseren van druk en bewaken van ruimte.

Perlina

Ik ben Perlina, 1,70 meter hoog, oersterk en behoorlijk pittig. Ik ben zo’n beetje van alle markten thuis en van geen kleintje vervaard. In mijn jonge jaren heb ik eventing gedaan, een sport waarin je hoog moet springen, hard lopen en mooi bewegen in de dressuur. Je moet goed weten wat je wilt als je me leidt.

In leiderschapscoaching ben ik de best personal coach ever. In mijn eigen kudde weet ik immers wat leiderschap is. Ik ben rustig en bedachtzaam, je zult me zelden zien uithalen. Ik heb dat ook niet nodig: mijn autoriteit wordt aanvaard, omdat ik degene ben die het beste voor de kudde kan zorgen.

Als coachingpaard heb ik veel liefde te geven aan wie me eerlijk en met zachtheid behandelt.

Phebus

Ik ben een Franse draver en heb nog meegerend in het wereldberoemde Franse Vincennes. Een echt wedstrijdpaard, dus. Ik vraag veel respect en als ik dat krijg, zal ik je ook respect teruggeven. Ik ben graag in het gezelschap van mensen, maar heb zo mijn grenzen daarin. Als coachingpaard heb ik je heel wat te leren, zeker als het over grenzen stellen gaat en over de ruimte durven in te nemen die je nodig hebt.

Als enige man in mijn kudde wil ik af en toe al eens de show stelen. Ik breng de anderen regelmatig in beweging, kwestie van de schwung erin te houden.

Queen

Temperamentvol en trots

Ik ben Queen, een Venetiaans blonde dame, die houdt van mensen. Ik zoek graag je gezelschap op, en zal je zelfs soms met veel genoegen een massage geven. Als er een groepsgesprek plaatsvindt, dan kom ik vaak mee in de cirkel staan om ook mijn ‘zegje’ te doen. Ik ben aanhankelijk en lief, maar durft ook je grenzen aftasten. Temperamentvol en trots heb ik een eigen willetje,  wie niet duidelijk genoeg is kan wel eens door me meegenomen worden in plaats van omgekeerd. 

Workshops en/of opleidingen?

Wil je ook hen live aan het werk zien in jouw buurt? Wil jij zelf ontdekken wat ook jij van paarden kan leren?

Annemieken en Nadja zijn beschikbaar voor lezingen, demo workshops en korte opleidingen.
Neem contact op info@komteenpaardindeboardroom.be om de mogelijkheden te bespreken.

Gratis hoofdstuk downloaden

Wat paarden kunnnen vertellen over leiderschap?
Vraag hier uw gratis hoofdstuk aan.